Politika Privatnosti

Komentari

Kada posjetitelji ostavljaju komentare na stranici, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posjetitelja i niz korisničkog agenta preglednika kako bismo pomogli u otkrivanju neželjene pošte.

Anonimizirani niz stvoren iz vaše adrese e-pošte (također nazvan hash) može se poslati servisu Gravatar kako bi se provjerilo koristi li se. Politika privatnosti Gravatara dostupna je na: https://automattic.com/privacy/. Nakon što je vaš komentar odobren, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Mediji

Ako ste registrirani korisnik i učitavate slike na web mjesto, trebali biste izbjegavati učitavanje slika s EXIF ​​oznakama lokacije. Posjetitelji stranice mogu preuzeti i pročitati pune podatke o lokaciji sa slika na stranici.

Kolačići

Ako komentirate nešto na stranici, moći ćete odabrati da svoje ime, adresu e-pošte i web stranicu spremite u kolačiće, tako da će gore navedene informacije biti prikladno dopunjene kada budete pisali sljedeće komentare. Kolačići ističu nakon godinu dana.

Ako posjetite stranicu za prijavu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ne sadrži nikakve osobne podatke i bit će izbrisan kada se preglednik zatvori.

Kada se prijavite, također ćemo stvoriti nekoliko kolačića za spremanje vaših podataka za prijavu i odabranih opcija zaslona. Kolačići za prijavu istječu nakon dva dana, a kolačići opcija zaslona nakon godinu dana. Ako označite “Zapamti me”, vaša će prijava isteći nakon dva tjedna. Ako se odjavite sa svog računa, vaši će se kolačići za prijavu izbrisati.

Ako izmijenite ili objavite članak, dodatni kolačić će se spremiti u vaš preglednik. Ovaj kolačić ne uključuje osobne podatke i samo označava ID posta koji ste upravo uredili. Ističe nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj s drugih stranica

Članci na ovoj stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. videozapise, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica ponaša se na isti način kao da je korisnik izravno posjetio tu web stranicu.

Ove web stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugraditi dodatno praćenje treće strane i pratiti vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na tu web stranicu.

S kim dijelimo podatke

Ako zatražite ponovno postavljanje lozinke, vaša IP adresa bit će uključena u poslanu poruku.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako ostavite komentar, sadržaj i metapodaci se zadržavaju na neodređeno vrijeme. Zahvaljujući tome, u mogućnosti smo automatski prepoznati i odobriti sljedeće komentare, bez da ih svaki put šaljemo na moderiranje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web stranici (ako postoje), također pohranjujemo osobne podatke koje daju u svom korisničkom profilu. Svaki korisnik može pregledati, ispraviti ili izbrisati svoje osobne podatke u bilo kojem trenutku (osim korisničkog imena koje se ne može promijeniti). Administratori stranice također mogu pregledavati i mijenjati ove informacije.

Koja prava imate na svoje podatke?

Ako imate korisnički račun ili ste ostavili komentare na ovoj stranici, možete zatražiti izvezenu datoteku osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste dali. Također možete zatražiti da obrišemo sve vaše osobne podatke u našem posjedu. Ovo se ne odnosi na podatke koje smo dužni čuvati iz administrativnih, pravnih ili sigurnosnih razloga.

Gdje ćemo poslati vaše podatke

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatizirane usluge otkrivanja neželjene pošte.